#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

SISÈ DIA (23-10-18)

Una part molt important de Intramurs és la secció d’intervencions en façanes i aparadors, ja que és una de les activitats que més públic atrau. És l’única que sempre adopta la forma de concurs i ahir va ser quan es van fer públics els projectes premiats. La decisió va ser a càrrec d’un jurat independent, compost per Maota Soldevilla, historiadora de l’art (que va actuar com a presidenta del mateix), Sergio Ferrero, professor del Departament d’Interiorisme de l’EASD, Jesús Olavarría, dissenyador cofundador de Nihil Estudi, i Alba Ibáñez, propietària i gerent del comerç La chaise Retro & Med. 

A la secció d’intervenció en façanes, batejada com “Vestir la ciutat”, el primer premi el va obtenir la proposta de Vicente Carrasco i Carla fonts a la façana de la seu de Intramurs en Comte Trenor, el segon se’l van endur els alumnes de l’ EASD que van intervenir la façana de la seua escola i el tercer va ser per a Carlos Pinazo, que disseny l’escenari intern del Convent Carme.A la secció d’Aparadorisme, el primer premi se’l va endur el projecte de Vinz Feel Free i Martín Martini que es pot veure en Sabotatge, el segon va ser per a Nituniyo + Menosesmás que van fer l’aparador de Calataiud Navarro arquitectes i el tercer per Maria Grass que va intervenir la chaise Retro & Med. 

A la secció “Hecho a mano”, que consistia en la intervenció d’unes mans commemoratives del nostre cinquè aniversari, els premis van ser per a May Hidalgo, que va materialitzar la seua intervenció en el Monstre, per Azahara Rubio, que va intervenir l’orfebreria Peris Roca, i Laura i Jenifer. 

Ahir vam fer la ruta amb el grup de participants i així vam poder conèixer, de boca dels seus autors, les intencions que les havien motivat, així com algunes anècdotes interessants sobre els diferents processos. Vaig preguntar a Vicente Carrasco la intenció de la seua proposta i, també, per què havia plantejat aquest any el seu projecte en col·laboració amb Carla Fuentes. Em va explicar que les mans que aparten les cordes volien simbolitzar l’obertura de Intramurs cap a la ciutat. Després em va ensenyar els dibuixos de les mans que va realitzar ell mateix, al principi del projecte. Com que no li convencia molt el resultat, va buscar a la Carla, que té un estil de dibuix molt més apropiat per a aquest tipus d’intervencions, i així va aconseguir acostar molt al que buscava. Una mica del que puc donar fe, ja que no només hi va haver quòrum entre el jurat a l’hora d’atorgar-li el premi, també n’hi ha entre tots els nostres visitants, a més dels nombrosos turistes que cada dia fotografien la façana de la nostra seu.

De la resta d’intervencions, la que més m’ha agradat és la de Azahara Rubio, que amb un dibuix molt fi i cura planteja una versió brillant i una altra ombrívola del signe dels temps. També em va impressionar, encara que finalment no hagi estat premiada, la mà coberta de cares de cartró d’Andrea Brotons a la Farmàcia del Carrer Corona. No vull acabar sense anomenar l’elegant intervenció d’Ángel Pardo a les vidrieres del Mercat de Mossén Sorell. Una intervenció urbana on s’aborda el tema de la família “com a organització emocional, sexual, política i social”. Un brillant projecte, impecablement resolt, titulat Retrats de família que, en justícia, hauria de quedar-se de forma permanent donat l’interès social de la proposta. També va ser molt interessant el Sound Garden que va interpretar València Soundpainting a l’Església del Convent Carme coincidint amb el lliurament de premis. Un brillant exercici d’improvisació dirigida, cosa que encara aparent ser un oximoron que, funciona a la perfecció fins i tot en un espai de tan difícil acústica.  

Escrit per Domingo Mestre

Back To Top