#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

Intramurs, per l’experimentació artística al Mediterrani.

És un projecte per a la promoció de totes les arts contemporànies que s’enclava dins de l’àrea que les antigues muralles de València delimitaven.

INTRAMURS es posiciona com a referent per a las propostes artístiques més avantguardistes, per a ser el lloc on experimentar amb projectes arriscats y participatius. Un esdeveniment imprescindible per als artistes amb propostes pioneres, un aparador per als nous comportaments artístics, on les disciplines es fonen y es complementen. Un projecte en expansió que hibrida fórmules diverses de gestió/producció per a innovar en les arts y la cultura, on desenvolupem processos estratègics i de comunicació que fomenten la responsabilitat social en la empresa i la participació ciutadana.

Al llarg de totes les nostres edicions la intenció sempre ha sigut que les manifestacions artístiques mantinguen el caràcter específic y estiguen pensades per a intervenir en l’àmbit públic, donant prioritat a la intenció en front de altres tipus de mostres més passives on el públic és simple espectador. Intramurs és el festival de referència per a l’art públic, on el marc per a les obres és el carrer i el públic assistent qui acaba per completar les propostes artístiques.

Intramurs, és un projecte consolidat d’un grup d’artistes valencians que se van unir per a crear, amb el recolçament i la col.laboració dels comerciants del centre històric, una cita artística basada en tres premisses fonamentals: gratuïtat, innovació i interès de les propostes. El seu àmbit d’actuació queda acotat al marc territorial de Ciutat Vella de València, promovent intervencions d’art públic en els seus carrers i places, i activant temporalment espai en desús en escenaris per a les arts.

En 2018 el projecte va iniciar una nova etapa organitzant també una Trobada d’Artistes per la Llibertat d’Expressió en Eivissa alhora que seguim mantenint la convocatòria anual de València. En esta nova època, la denominació passa a ser Intramurs, per l’experimentació artística al Mediterrani, per a posar l’èmfasi en el caràcter sempre innovador del projecte i en la voluntat de incidir en diverses ciutats del nostre àmbit geogràfic, facilitant d’aquesta formes la mobilitat d’artistes i produccions.

Intramurs és únic en el seu format, pioner per la seua interdisciplinarietat i transversalitat, generant en cada edició:

  • Noves experiències i emocions per a tots els que participen, ja siga públic o artista.
  • Nous espais de relació, activant els solars vuits, els carrers i les places de la ciutat per a les intervencions urbanes efímeres o com escenaris temporals per a les arts vives.
  • Innovació i creativitat entre diferents sector econòmics i socials.
  • Recuperació dels nostres orígens, lligant-los a la nova realitat global de caràcter multicultural.
  • Connexions culturals amb diferents ciutats del Mediterrani.
  • Un focus de atracció artística multidisciplinària que millora la imatge de València com a destí cultural.
  • Teixit social mitjançant la promoció d’artistes i col·lectius locals als quals posem en contacte amb els nostres artistes convidats.
  • Una aproximació interdisciplinària entre les arts, que es tradueix en ferment per a la creació de nous públics.
Back To Top