#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

Teresa Mata i Dimitris Tzikopoulos – Caementum

Teresa Mata i Dimitris Tzikopoulos – Caementum

CAEMENTUM – La finalitat de la instal·lació/acció és produir una peça crítica i reflexiva a través de la participació del públic (qualsevol edat). El concepte gira entorn a la idea de «fonaments», és a dir: (1) part d’un edifici sobre el qual es construïx, però també (2) principi i arrel d’alguna cosa (d’un projecte, una ideologia, etc.). Així, en un solar buit, símbol de «possibles», però també d’«immobilització» proposem construir un pilar amb un motle de fusta enmig dels enderrocs que utilitzarem per a emplenar-lo a la manera de l’opus caementicium o formigó romà (del llatí = caementum: ‘enderrocs’, ‘pedra en brut’) la composició de la qual incloïa roques, rajoles ceràmiques o enderrocs de rajola resultants de les restes d’edificis demolits. Als enderrocs, afegirem objectes i/o missatges dels participants que simbolitzen fonaments personals; voluntat de construir alguna cosa nova, objectius vitals, etc. La mescla de formigó i objectes solidificarà i crearà una columna d’assemblatge que deixarà a la vista una sòlida composició d’objectes/enderrocs. L’acció es farà després del muntatge de l’estructura amb difusió a través del festival perquè les persones interessades acudisquen amb el seu objecte/missatge. Des de l’experiència personal, es pretén fer una crítica de les possibilitats dels espais buits «no-llocs» que abunden al centre de València així com de la necessitat d’una consciència-acció dels habitants per a activar-los i reivindicar-los. 

 

 

 

Teresa Mata (València) és mediadora cultural i creadora audiovisual, graduada en Comunicació Audiovisual (UV), màster de Professorat de Secundària en Serveis Socioculturals i a la Comunitat i postgrau d’Educació Artística i Gestió de Museus. Interessada en l’art i l’acció social/educativa té experiència en desenvolupament de projectes d’art + educació en contextos no formals: museu («Reb(v)elarse» en l’IVAM; Aula d’Arts i Taller de Creació Audiovisual en Fundació Bancaixa), espais culturals (Laboratori d’art, Les Naus) o l’Espacio Inestable (Graneros de Creación 2017) i en contextos educatius «Totò Cine Escolar Itinerante» (Ajuntament de València). 

 

Dimitris Tzikopoulos (Tessalònica, Grècia) és graduat en Belles Arts en la Universitat de Ioannina (UOI). Artista visual, treballa amb escultures, instal·lacions i Land Art per a analitzar les relacions entre l’estructura social i els individus. Cofundador del col·lectiu artístic «Fist» i precursor de l’Artist-Run Space «NOTUS» Studio a Atenes. El seu treball ha sigut presentat en diverses exposicions: «Hermenaughtics», NOTUS studio, Atenes 2018; «Adagonism», Kalfayan Project Space, Tessalònica, 2016; «Nothing special: just not opium», Cheapart, Atenes, 2016; «1460 ArtDays», Artwall, Atenes, 2016; «Mind the Gap», Kodra Fresh, Tessalònica, 2016; «Crossing the limit – by FIST», Artwall, Atenes, 2016, entre altres.

 

Teresa Mata i Dimitris Tzikopoulos - Caementum:
Category:
Date:
Back To Top