#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

Intramurs finalista premios de Innovación Social

Intramurs, primer finalista premis d’Innovació Social de l’Ajuntament de València, categoria participació ciutadana

L’AJUNTAMENT PREMIA «ELS PROJECTES INNOVADORS DE LA SOCIETAT CIVIL QUE BENEFICIEN A les PERSONES»

Valenciana amb la seua proposta «Pam a Pam».

L’Hemicicle de l’Ajuntament ha acollit hui el lliurament dels guardons que han destacat 12 dels 30 projectes presentats a la III edició dels Premis d’Innovació Social, una iniciativa impulsada des de la Regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement «amb l’objectiu de reconéixer i visibilitzar les millors iniciatives de la societat civil per a aconseguir un consum responsable, incrementar la participació ciutadana, aportar solucions als problemes socials i aplicar la innovació social als col·legis».

El millor projecte de cadascuna d’aquestes categories ha rebut un premi de 3.000 euros i serà objecte d’un vídeo promocional. A més, en totes elles s’han designat dos finalistes.

El regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, Roberto Jaramillo, ha participat hui en l’acte de lliurament d’aquests premis que, segons les seues paraules, demostren «l’esforç i la dedicació de les persones i entitats de València que treballen i aporten idees transformadores per a generar beneficis per a les persones».

En la present edició, que s’ha destacat les idees implementades en 2017, s’ha incrementat la participació ciutadana. Per categoria, el major nombre de projectes (17) s’han presentat per a optar al premi de «Millor solució creativa a problemes socials», que finalment ha guanyat Gonzalo la Canyada amb el seu sistema de monitoratge i detecció precoç d’embossos en xarxes de sanejament. Els dos finalistes d’aquesta modalitat han sigut un projecte impulsat per la associació Sexualitat Funcional, i un altre de teatre terapèutic promogut per la associació Asperger València.

Al premi de la categoria «Millor projecte de participació ciutadana» han optat 12 entitats. Ha sigut destacada la proposta de la associació Mesura que implica la col·laboració de diferents agents per a controlar la contaminació i l’impacte mediambiental de les partícules contaminants.

 

Els finalistes han sigut la associació Intramurs per «l’experimentació artística en el Mediterrani», i la associació Possibilitats, autor de «Benimaclet amb Fusió 2017»

Entre les 11 propostes presentades en la categoria «Millor experiència d’Innovació Social en col·legis» ha resultat guanyador el projecte de transformació socioeducativa en El Cabanyal impulsat per la parròquia La nostra Senyora dels Àngels.

També han sigut destacades les iniciatives de la parròquia La nostra Senyora dels Desemparats de Natzaret, i la associació de Mares i Pares del Col·legi Públic Humanista Mariner.

Finalment, en la categoria «Millor experiència en consum responsable» ha sigut seleccionada la idea «Massa per a la carabasa», de la sociación veïnal de Campanar. També han participat Prosa Elàstica amb la proposta «Jo compre ací» i Setem Comunitat

Durant el lliurament dels premis, Roberto Jaramillo ha destacat que la innovació social «és un eix fonamental de les polítiques del Govern de la Nau, que cerca noves fórmules per a donar resposta en les necessitats de les persones». I amb aqueix objectiu, ha afegit, «promovem la col·laboració entre les institucions públiques, les empreses, les universitats i, per descomptat, també la societat civil».

El regidor ha destacat «que el 57% dels projectes presentats aborden el repte social de la millora de la qualitat de vida de les persones amb necessitat». I quant als criteris que ha tingut en compte el jurat, ha ressaltat: «l’originalitat i grau d’innovació dels projectes la viabilitat, el seu caràcter col·laboratiu, impacte social i sostenibilitat».

Finalment, Jaramillo ha aprofitat l’acte, en el qual també ha participat l’edil de Polítiques Inclusives i Igualtat, Isabel Lozano, i el regidor Popular Eusebio Monzó, per a donar compte d’altres iniciatives desenvolupades per la Regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement per a promoure les idees innovadores. Ha recordat, entre altres, la tasca de les Naus, i les ajudes de 350.000 euros per a projectes empresarials. Així mateix, ha anunciat una nova categoria per als premis hui fallats i per a futures subvencions per a impulsar els reptes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Back To Top