#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

Ruta per la Muralla Àrab

19 octubre, 20 octubre, 2019, 24 octubre, 25 octubre, 26 octubre, 27 octubre, Rutes a peu

intramurs_2019-27-ruta-muralla

Rutes gratuïtes per la muralla àrab i la història de la València islàmica:

A més de conéixer com era l’antic recinte fortificat, amb les seues muralles, torres i portes.

Amb el lema #MuralladeLlum en aquesta sisena edició Intramurs pobla els carrers de Ciutat Vella a València #Balansiya per a reivindicar l’herència cultural àrab i divulgar-la a través de la participació ciutadana, visites guiades i tot tipus d’activitats.

S’han organitzat una sèrie de rutes gratuïtes que connectaran als participants amb la història del passat àrab de València. Es recorreran els llenços i torres de la muralla àrab, conservats en els solars, carrers i a l’interior d’alguns edificis del centre històric, especialment en el barri del Carmen.

Descobrirem el seu traçat i restes de muralla que no sempre són visibles, que podran ser visitats per a l’ocasió. A més de conéixer com era l’antic recinte fortificat, amb les seues muralles, torres i portes, ens endinsarem en els espais de l’antiga Balansiya, ja desapareguts, com l’Alcázar, les mesquites, els banys, les necròpolis, els habitatges, els socs i el mercat.

Sens dubte, els segles en què els àrabs van romandre a la ciutat van deixar una rica herència cultural que hui dia és ben visible en la cultura, i prova d’aqueix llegat és el Tribunal de les Aigües de València, institució mil·lenària a la qual també ens aproximarem.

Back To Top