#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

Hollow Organ

Arts vives, 2019, 26 octubre

intramurs_2019-26-hollow-organ

Performance de Sara Arthur-Paratley, Eva Florez i Sara Trujillo

Música en vivo. Viola: Nehir Akansu

En la performance col·laborativa de Sara Arthur-Paratley, Eva Florez i Sara Trujillo, titulada Hollow Organ; (Òrgan buit), les escultures blanes s’empren per a una exploració en moviment en la qual les escultures es convertixen en substitutes de certes parts del cos (intestí, úter i fetus) i al mateix temps metàfores de la psique interna; tant d’una mateixa com de l’altra.

En la performance “Hollow Organ” les escultures blanes s’empren per a una exploració en moviment en la qual les escultures es converteixen en substitutes de certes parts del cos (intestí, úter i fetus) i alhora metàfores de la psíque interna; tant d’una mateixa com de l’altra. 

Com a persones identificades com a dones abordem la nostra relació de tensió amb els rols de gènere d’esposa i mare, així com amb les capacitats reproductives i particularitats anatòmiques dels nostres cossos femenins/sexuats. Prestem especial atenció tant al tacte del cos, a la superfície escultural com a l’arquitectura circumdant. Així doncs, pel context de l’espai, on es realitzaven rituals de neteja i purificació, en la performance extrapolarem aquests rituals als de la feminitat com la menstruació, la pèrdua de la virginitat, el part i el matrimoni.

La performance cerca articular l’experiència psíquica de moure’ns pel món amb els nostres cossos femenins involucrant al públic que aporta les seues pròpies experiències d’objectivació, reproducció, sexualitat, hipervisibilidad, violència, intimitat i voluntat pròpia.

Les performers desenvolupen una relació tàctil i emocional recíproca entre elles i les escultures, fluctuant entre l’atracció i la repulsió, la intimitat i la por, l’afecte i la violència. 

La performance es completa amb una instrumentista tocant la viola en directe.
Back To Top