#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

El llegat àrab en València

2019, 24 octubre, Conferències i xarrrades

intramurs_2019-24-llegat-arab

A càrrec de Caminart, Amparo Sánchez i Josep Montesinos.

Amparo Sánchez Rosell, empresària copropietària del Restaurant Balansiya, va ser la primera dona a presidir un centre religiós a Espanya, el Centre Cultural Islàmic de València, i cofundadora de la Plataforma Ciutadana Contra la Islamofòbia.

Josep Montesinos Martínez, Professor titular d’Història de l’Art de la Universitat de València, Degà de la Facultat de Geografia i Història, membre de la Plataforma d’Afectats per la Muralla.

César Guardeño Gil, Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València. Guia de turisme de la Comunitat Valenciana. Soci fundador de la cooperativa CaminArt. Camins de Cultura i d’Art.

Arrels andalusies de València (Balansiya)

Breu recorregut històric en tertúlia amb diàleg obert i participatiu. Junts passejarem pel llegat andalusí intel·lectual, immaterial i gastronòmic de València (Balansiya).

Muralla Àrab: La seua història, origen i construcció a través de les fonts àrabs i cristianes. La desaparició de la mateixa després de la transformació urbana dels segles XIII i XIV. Les restes que queden hui en la ciutat (visibles i invisibles) i el seu estat d’abandó. I el potencial cultural d’este gran recurs patrimonial.

  • Per què li van cridar Balansiya, Medina Turab, i Hadiqat Al-Andalus durant l’època ndalusina (Al-Andalus 711-1492)?
  • Quals van ser les principals aportacions?
  • Com van influir en la nostra cultura, identitat i desenrotllament?
  • Quantes perduren?
Back To Top