#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

Monòleg de l’ànima

2019, 23 octubre, Taller

intramurs_2019-23-monoleg

Taller de dansa Butoh

A càrrec d’Elvi Minato

En la dansa Butoh, “ens posem el vestit de l’univers: un vestit per al cos i un vestit per a l’alma”, deia Kazuo Ohno.

Elvira Rodríguez Puerto (Elvi Minato), artista multidisciplinari, qui qüestiona en la seua obra la relació vida-art, es torna a involucrar en la performance, “el cos com a lloc d’instal·lació de les emociones“.

Des que li van diagnosticar ARA (Artritis Reumatoide), va descobrir el Butoh, on l’ànima dansa i el cos és mogut i transformat per ella. “I quan l’ànima dansa, ens estem buidant de tot i els dolors del meu cos deixen der ser protagonistas” –ens diu–.

En els seus tallers de dansa Butoh (Butoh València), un projecte d’art que desenrotlla en esta ciutat per a donar veu a què patixen en silenci els seus dolors, vist i fotografia als seus participants amb les seues creacions i trages de paper, per a deixar un document gràfic i mostrar així la bellesa a pesar del dolor. Estes fotografies les va exhibint a poc a poc en les seues exposicions.

Hui en dia tots tenim un dolor, un dolor de l’ànima.

Cal deixar que eixe monòleg danse, en la seua forma sublim o grotesca, en compte de parlar-ho, i ens invita a dansar amb ella. “jo danse els records, la pèrdua dels meus, el meu exili, que formen part dels meus dolors, les ferides que provoquem en la vida i les que ens provoquen a nosaltres, els sentiments tots”.

Back To Top