#échateuncable y hazte amig@ INTRAMURS

Taula redona “Centro histórico: entre el éxito y la ruina”

18 octubre, 2019, Conferències i xarrrades

intramurs_2019-18-taula-redona

Una reflexió sobre l’evolució de la vida en el Centre Històric de València.

Ponents:

Joan Romero. Catedrático de geografía humana:

El centre históric és com un ens viu, un Genius Loci amb les seues pròpies regles ocultes que determinen l’evolución de la casa i el taller, de la manera de viure i de la manera de treballar. Què queda en la idiosincràsia valenciana del seu passat árabe?És potser possible, o desitjable furtar-se a l’evolución?

Alberto Peñín, Arquitecte i restaurador, membre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles:

Des de la ruïna dels añus 70 i 80 fins a l’actualitat s’ha produït un gran procés rehabilitador del Centre Históric de València. S’ha embellit i promocionat el seu desenvolupament, s’ha omplit de vida ciutadana, i también de turisme, i s’ha revaloritzat. Quina influència ha tingut en la percepción que tenen els ciutadans del barri de l’evolución del model de ciutat?

Emiliano García, Regidor de Turisme de l’Ajuntament de València:

L’evolución positiva del centre históric de la ciutat ha anat produint un encariment, i una promoción de l’oferta turística. Això ha anat en benefici d’un tipus de vida i d’economía nou, i canvis en la manera de vida anterior. Existeixen exemples de desenvolupament arménico de l’habitabilitat, i l’éxito económico del pequeño comerç local, dels tallers i de l’hostelería en el barri?Pot la cultura i el turisme ser un factor de desenvolupament i millora de la qualitat de vida dels barris?

Jesús Ortega, empresari d’àmplia trajectòria i involucrat amb la cultura del barri:

Com la cultura en general i la cultura gastronómica en particular, són impulsores de la millora del barri, de la convivència entre la vida i l’economía.

Sàlvia Ferrer, directora i ànima del Festival Intramurs:

Com un festival d’art participatiu dona oportunitats a artistes i creadors, fa atractiva la vida en el barri i atrau el centre históric gents d’altres zones i el dona a conéixer.

Marisa Gallen, diseñadora, presidenta de l’Associació Val̀ncia Capital del Disseny. WDC:

El Centre Históric és un conjunt de carrerons, monuments, racons histórics i sobretot de vida. En él existeixen tallers, estudis, pequeñus negocis i comerços personals, ha sigut i és un refugi de la cultura tradicional i de la cultura alternativa. Quins valors aporta la cultura dels Centres Histórics de València, a la declaración de València com a Capital Mundial del Diseño 2022.

Moderador: Vicente Carrasco

En el festival Intramurs volem reflexionar sobre aquestes qüestions:
  • Existeixen exemples de desenvolupament harmònic de l’habitabilitat, i de l’èxit econòmic del xicotet comerç local, dels tallers i de l’hostaleria que donen possibilitats d’un desenvolupament sostenible al barri?
  • Pot la vida cultural fer atractiva la vida en el Centre Històric, donar oportunitats a artistes i creadors, i atraure el Centre Històric gents d’altres zones de la ciutat per a donar-lo a conéixer i fer viable l’economia local?
Back To Top