Què som

Un esdeveniment imprescindible per als artistes amb nous projectes que proposar, un aparador per als nous comportaments artístics, on les disciplines es fonen i es complementen, buscant la hibridació en les arts.

Durant totes les nostres edicions la intenció sempre ha sigut que les manifestacions artístiques mantinguen el caràcter específic i estiguen pensades per a intervindre el públic, donant prioritat a la interacció enfront d’altres tipus de mostres més passives on el públic és mer espectador. Intramurs és el festival de referència per a l’art públic, on el marc per a les obres és el carrer i el públic assistent qui acaba per completar les propostes artístiques.

Intramurs, que en 2018 arribà a la seua quinta edició, és un projecte consolidat d’un grup d’artistes valencians que se van unir per a crear, amb el recolçament i la col.laboració dels comerciants del centre històric, una cita artística basada en tres premisses fonamentals: gratuïtat, innovació i interès de les propostes.

El seu àmbit d’actuació queda acotat al marc territorial de Ciutat Vella de València, promovent intervencions d’art públic en els seus carrers i places, i activant temporalment espai en desús en escenaris per a les arts.

L’any passat el projecte va iniciar una nova etapa, organitzant també en el mes d’abril una Trobada d’Artistes per la Llibertat d’Expressió en Eivissa alhora que seguim mantenint la convocatòria anual de València.

En esta nova època, la denominació passa a ser Intramurs, per l’experimentació artística al Mediterrani, per a posar l’èmfasi en el caràcter sempre innovador del projecte i en la voluntat de incidir en diverses ciutats del nostre àmbit geogràfic, facilitant d’aquesta formes la mobilitat d’artistes i produccions.

Intramurs té un temps d’oferta cultural tan extensa com inabastable a més, per descomptat, de ser sempre gratuïta, ja que la majoria de la seua programació es realitza en via pública, tancant-se al tràfic durant els dos caps de setmana en què succeïx perquè esta manifestació d’art i cultura es convertisca en un projecte inèdit.

Recent Posts