Exposicions, 2019

L’artista Omar Jerez ens presenta el seu segon projecte com a comissari

Després del seu pas pel Festival Hybrid 2019 a Madrid ,el projecte ,aquesta vegada podrà veure’s sota el marc del festival Intramurs 2019 en l’espai Hygiene a València .Omar Jerez creador de dues teories artístiques torna a fer un volt de rosca al sector com va fer en “Som o no som” però aquesta vegada jugant amb una cosa tan susceptible com la figura del “Negre “en el món de l’art contemporani.

Quan parlem d’art contemporani el terme de la subjectivitat apareix a penes sense pensar-lo. En l’art tot és subjectiu a excepció de l’autoria. Realment l’autoria a vegades no és també una qüestió subjectiva?

La figura del “negre” està clarament reconeguda en la literatura però i els “negres” de l’art?

El “negre”, “fantasma” o “clon” és moltes vegades l’autèntic conceptualizador i materializador de l’obra en pro de l’autor que la signatura. Partint d’aquesta premissa Omar Jerez es converteix en el negre conceptual de 12 artistes, els quals al seu torn seran els negres de Jerez quant a la materialització en un exercici de reflexió conjunta.

Jeff Koons, artista reconegut a nivell mundial, és un clar exemple d’aquesta pràctica. Ell no és l’executor ni conceptualizador d’algunes de les seues “creacions”, són els seus “fantasmes”.

“Ell no és, no soc jo, ella és, eres tu; dis-me qui” és un exercici conceptual que naix de la necessitat de nous formats expositius en els quals l’espectador no sols visitarà la mostra, si no que serà part activa en la mateixa amb l’exercici conceptual que proposa.

Només dues obres, signades i executades per cada artista, tot o res. Realment les dues peces són de qui les signa? Omar Jerez és conceptualizador en alguna d’elles? L’única manera de saber-ho serà aprofundint exhaustivament en la línia de treball i concepte de cadascun dels artistes.

Artistes: Paco Díaz, Maribel Binimelis, Roberto López, Dilyana Glogova, Artur Sula, Vega Berdón, Nacho Ruiz, Begoña Cid, Daniel Rodríguez, Inma Liñana, Andrea Perissinotto, Julia Martínez.

Comissari : Omar Jerez
Lloc: Sala Hygiene
Carrer del Pintor Domingo 18, València

Related Projects
moreaton_títuloATELIER MISSOH