Intervencions urbanes, Projectes

Miren Zarrabe

Fer una instal·lació de caràcter efímer, en la qual l’aliment és tractat com a element plàstic. La instal·lació es compon d’una taula de celebració amb quatre comensals, amb estovalles roges i daurades, al mig de la taula es col·locarà un recipient amb aliment per a degustar. L’espectador forma part de l’obra, podrà interactuar i tastar mentre mantinga les característiques comestibles, al seu torn s’establirà una comunicació tant amb l’aliment com amb el públic assistent.

El mètode de creació treball processual, el mitjà d’expressió instal·lació/happening preval abans de res el recurs expressiu/ritual. És una obra personal i de tipus intimista, és un autoretrat que simbolitza una experiència personal en la qual durant un període de temps llarg no es podia ingerir aliment sòlid a causa d’un bloqueig maxil·lar mitjançant gomes elàstiques, per això sorgix la rellevància del simple acte d’ingerir i es convertix en acte especial de celebració, carregat de llum, de color i de poesia.

L’objectiu principal, i aprofitant la instal·lació adequada a l’espai a intervindre en la zona verda, és potenciar la importància que té el simple acte de poder obrir la boca, un acte tan quotidià i instintiu que es fa sense pensar, representa i es convertix en un moment magistral, místic. El menjar i l’acte de menjar com a sistema d’expressió, l’element comestible té una funció expressiva i de comunicació.

Instalación_Miren_Zarrabe

2018_10_20_(Foto: Estrella Jover)_Instalación_Miren_Zarrabe

Miren Zarrabe

FORMACIÓ ACADÈMICA: 2016 – Grau en Belles Arts a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Campus d’Altea; 2002, tècnica superior de Gestió Comercial i Màrqueting a l’Institut Mixt Altaia d’Altea; 1995, Cursat fins a tercer complet de Geografia a la Universitat de Sant Vicent del Raspeig, Facultat de Lletres FORMACIÓ ARTÍSTICA COMPLEMENTÀRIA: 2017, Curs de Pintura, UMH «Retrato Pictórico», 25 hores lectives entre el 13 juny i el 23 juny del 2017; 2014, Seminari CINEFÒRUM, El impacto de lo nuevo, capítol 5, «El umbral de la libertad» (surrealisme, marqués de Sade, Dadà), Facultat de Belles Arts d’Altea (2 hores lectives); 2014, Seminari Fotografia, REALIDAD Y DESEO, Grafismos del Medio, Facultat de Belles Arts d’Altea (2 hores lectives); 2014, Sisé Congrés Internacional «Support/Surface. EL SENTIDO DE LA PIEL: soporte y desvelamiento ekfarais & scuoiatura» impartit a la Facultat de Belles Arts d’Altea de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i en la Fundació la Cañada Blanch de València els dies 6, 7 i 8 de novembre del 2014 (20 hores lectives); 2008, Curs de Pintura a la Casa de la Cultura de l’Alfàs del Pi (480 hores). Exposicions col·lectives: 2017, Fundació Frax, l’Albir, l’Alfàs del Pi; 2017, Sala Ca Lambert IV Edició Ten In Project, Xàbia; 2015, Sala Pau Casal; 2015, Jardins Barbera; 2010, Balconades Altea. Exposició individual: 2017 MamaRosa.
PUBLICACIONS: 2016, il·lustracions dig.
Llibre de la Selva, diari Información 2015 Obra Donada Nepal.

Related Projects
JADE – Cristina OmarrementeríaMarta Ruiz_Sede Intramurs