Isbel Messeguer @metafashion 

IMG_9138

IMG_9120

Nascuda a Sueca, llicenciada en Belles Arts (1982-87), en fer els díhuit anys se’n va anar a viure a València, on residix.
És artista multidisciplinària, busca implicacions entre art i vida, la seua (plena de moda i il·lusions jóvens). Busca el glamur de l’underground en els seus estudis per a nous projectes on les col·laboracions d’altres artistes són per a ella l’èxit. Li agrada excitar amb el seu somriure i amb el seu cos de xiqueta de poble performer. És feliç de professora i de vividora.
Professora del Departament de Moda de l’EASD-València, és un honor per a ella ser l’única professora funcionària de Moda a la Comunitat Valenciana. Impartix les assignatures de Col·lecció d’Autor i de Projectes de Modelització.
Ha sigut professora a la Facultat de Belles Arts de València, a l’EASD de Castelló i a l’EASD d’Alcoi.
Curadora de Moulage, exposició oberta a l’alumnat EASD-Val. 17VFW, al claustre gòtic del Centre del Carme (25, 26 i 27 de setembre del 2014).
Directora de Projecta, desfilada dels dissenyadors estudiants EASD-Val. 17VFW, al claustre renaixentista del Centre del Carme (26 setembre del 2014).
Coordinadora de Modakaos en set edicions, desfilada dels estudiants de Disseny de Moda i Belles Arts, en la Setmana de la Moda de València.
Va començar a fer classes amb vint-i-tres anys a la Facultat de Belles Arts, de Psicologia de la Percepció en el Departament d’Història de l’Art en obtenir la Beca Monitor de Laboratori de la UPV en 1989.
Exposicions individuals:
Los Secretos de la Srta. Isbel, exposició en la desapareguda Galeria Kessler Battaglia (passatge Giner, 2), del divendres 29 de novembre al dissabte 14 desembre del 2013. Col·laboració de les fotògrafes: Vera Rodríquez, Celia Blanch, Eva Máñez i Carmen Gray. Amb Mamy Club. Desfilada amb format performance, el 29 de novembre a les 20 hores a la plaça del Mocadoret. De com les xiquetes juguen a ser mares i s’esplaien trencant el toy. Davant de la instal·lació Peluixos, ninots de drap.
Mimotiga. Clap! Clap! Clap! en la setzena Mostra Internacional de MIM de Sueca en el 2005.
Isbel’s Treausures. Fornituras y Puñetas. Amb happening Los tops de mi vida, en Galeria Kitsch International, Arte Diverso 2003, a València.
Amor Reciclado, cualquiera diría que esto es una instalación pero es la antología de mi vida hecha de todo corazón a l’Espai d’Art La Llotgeta de València l’any 2002, amb la projecció del vídeo performance Blanquita Power, un homenatge sentit a Blanquita.
Le Glamur amb el happening Dictaisbel i les instal·lacions Energy i Fashion Group a la Galeria El Purgatori II de València en 1998, Ciencias Naturales a la Galeria El Purgatori de València en 1994, Isbelín a la Galeria Post-Pos de València en 1988.
Últims treballs artístics relacionats amb la moda i la performance:
En el 2010, en l’espai d’art La Mutante de València i en el context de Kroketa Galàctica (curador Carlos Mallol) el 21 de desembre va presentar Mi vuelta al Jamón York, un fashion xou de com triomfar amb roba de mercat ambulant. Disseny sostenible i complements.
En el 2014:
Tu Collarcito de Soltera, instal·lació amb joieria contemporània i codisseny en la posada en escena. Melting Point 2014 Joieria Contemporània València. Del 8 a l’11 de maig, al Centre del Carme.
Di Bala, Di Baila, happening a la plaça de Viriat dins de la programació d’Intramurs Festival per l’art a València. Un gran bolic de roba, cinquanta costureres, dotze hores de DJ, un taller en viu, una aula taller debades. El 7 de novembre, d’11 a 23 h. Primera col·lecció de moda sostenible feliç feta ballant.
En el 2015:
Photocall Manta, happening a la plaça de Correu Vell, artista convidada d’INCUBAR-TE 7 Festival Internacional d’Art Independent. 18 de juny de 18 a 22 hores, metafotografia, selfieshooting, art d’acció. Col·laboracions: Carmen Gray, Marisol Salanova, Esther Estrella, Leonard Gómez i Nacho Lavernia.
Más Apretadas Que Con Licra, performance, art d’acció amb format desfilada de moda, al solar de l’IVAM, 24 d’octubre del 2015, Festival Intramurs, projecte interdisciplinari i col·laboratiu.
Trinquet Fashion, divendres 27 de gener del 2017 a les 19 hores al Trinquet de Pelayo (carrer de Pelai, 6). Organitzat per l’EASD-València.
Adjunte la fitxa tècnica del meu darrer esdeveniment coral per a donar les gràcies en públic a tots els col·laboradors. Si voleu participar en el pròxim, nosaltres encantats, ja que busquem manada.
Direcció: Isbel Messeguer. Música DJ Bocca Chico. Disseny gràfic: Israel Pinilla. Perruqueria i maquillatge: La Niña los Peines i Ana Velázquez. So: Orange Producciones. Premsa i sitting: Sonia Villar i Javier Morán. Fotografia: Víctor Moragriega, Banzai Fotos, Arnau Ledesma, Enrique Algarra, Eva Máñez per a Valencia Plaza i Jodi Terry.
Primera part: desfilada de moda emergent 3M col·lecció d’autor IM (3r de Moda Col·lecció d’Autor, Isbel Messeguer). Amb les minicol·leccions de disseny emergent de: Rubén Domínguez, Gema Guillem, Andrea Munera, Claudia Carpena, Vera Cebriá, Arturo Picó, Diana Sánchez, Eva Lahuerta, Eduardo Contreras, Alejandro Forrat, Esther Clemente, Natalia Alejandre i Saúl López. Models: Josey Heyes, Anna Hope, Emilia Durka, Nika Torregrosa, Marina del Mar, Vero Martinez, Claudia Carpena, Neus Cantador, Neus García, Cristina Balaguer, Bárbara Perry, Mariya Shagiyan, Esther Cataluña, Cecilia Bellido, Mónica Mestre, Altea Llin, Mireia Pisa, Lucas Amador, Adrián Saiz, Daniel Mendoza, Arturo Picó, Guillermo Garrido, Fran Distres i Rinda. Actuació dissenyada per Isbel Messeguer, assaig a càrrec de Roberto Jubete i Pedro Micó. Regidor: Roberto Jubete. Planxadors: Fina Flecher, Carlos Milla i Pedro Micó.
Segona part: performance amb la col·lecció Di Bala Di Baila, primera col·lecció de moda sostenible i feliç feta ballant. Cosida en dotze hores a partir d’un gran bolic de roba de segona mà en el happening, del Festival per l’art a València Intramurs, Di Bala Di Baila d’Isbel Messeguer. Performers: Carlos Llavata, Vincent Is Pop, Josey Heyes, Alicia Bisier i Isbel Messeguer. Costureres: Almudena Vázquez, Carlos Milla, Adriá Blanco & Daniela Mae, Pedro Micó, Sara Moreno & Carla Ruiz, Noemí Perea & Sofía Luengo, Claudia Carpena, Isbel Messeguer, Isidro Estárico, Ana Isabel Maldito Narciso, Concha Nuñez (Concaos) & Vincent Is Pop, Jairo, Carolina Reyes, Lena Platonova, Bey Belenguer, Deshclothes, Chelo Bornay, Neus Cantador, Tania Aniorte (El Monstruo), Omara Galán, Elena Bellver, Alba Cabañero, Amparo Ordaz, Jaqueline Montero, Rocío Merino i Andrea López. Càmeres de vídeo: Casandra Masala, Ulises Pistolo i Alfonso Ferri. No professionals: Alejandra Tomás, Fernanda Paredes, Eva Donat i Álvaro Corbarán. Edició: Alfonso Ferri. Codirecció del vídeo: Alfonso Ferri i Isbel Messeguer.

Projecte per al Festival Intramurs 2017: LA MANADA DUERME

X