Intervencions UrbanesCom ja passa fa cinc anys, Intramurs vist la ciutat, intervé en fronteres i comerços del centre històric. El festival convoca, edició rere edició, creadors de prestigi a dur a terme projectes en set fronteres representatives de la ciutat.

   |   La primera de les fronteres es troba al número 9 del carrer del Comte de Trénor, al costat de les icòniques torres dels Serrans. Enguany serà Vicente Carrasco qui engalanarà l’edifici. Es tracta d’un artista que maneja amb una delicadesa especial els efectes de les malles de fil, fet que dota les obres que fa d’una màgia especial i sempre reconeixedora. Encara que moltes de les seues instal·lacions naixen amb la premissa de ser efímeres, es resistixen a morir i acaben quedant-se en l’espai públic per petició popular.

   |   La intervenció de Café Bolsería, icona del festival des que NITUNIYO fera la seua intervenció en el 2016, serà obra d’Héctor Merienda, dissenyador i fotògraf que té milanta seguidors en xarxes socials. Ja va obtindre el premi Intramurs d’aparadors per una de les intervencions que ha fet i, en la seua carrera professional, ha treballat com a fotògraf i director d’art per a grans marques.

   |   LPACK creatiu s’encarregarà d’una de les fronteres de la plaça del Doctor Collado. Es tracta d’un equip multidisciplinari, format per dissenyadors, arquitectes, gràfics…, que es dedica a tot tipus de treballs creatius, des d’instal·lacions fins a cartelleria. Col·laboren amb empreses d’una manera imaginativa i sorprenent, i demostren sempre una gran sensibilitat cap a la cosa feta de manera artesanal. Entre totes les intervencions que ha fet en edicions anteriors del festival s’han de destacar la de Kubelik o la de la Drogueria El Carmen.

   |   Al número 3 del carrer del Mestre Clavé (prop de l’Ajuntament), trobem la frontera de La chaise Retro&Me. És l’equip artístic propi, guanyador de premis en edicions anteriors, el que este viatge hi farà la intervenció.

   |   L’artista proposada per a la frontera de l’església del Convent de Sant Josep (seu d’Intramurs 2018) és Isbel Meseguer Talens, artista dissenyadora i professora de moda en l’EASD. És una icona de la modernitat valenciana i les seues intervencions no deixen indiferent a ningú mai. Entre les seues moltes realitzacions per a Intramurs destaquen «Di bala, di baila» a la plaça de Viriat i «Más apretadas que con licra» als jardins de l’IVAM.

   |   En paral·lel a les intervencions de les fatxades que vestiran la ciutat com ja han fet altres anys, els aparadors del xicotet comerç del centre històric exposaran obres d’artistes, fet que genera una col·laboració artística-comercial ben interessant i porta la creativitat a altres sectors econòmics i socials. Els valors d’enguany versen sobre el tema de l’edició i valora allò «fet a mà», artesà, la necessitat de les coses fetes amb temps.

   |   A més de totes les intervencions dites, es prepararan una sèrie de visites guiades que permetran a l’espectador conéixer les obres de la mà dels mateixos artistes i submergir-se de ple en Intramurs 2018.   |   Silvia Lozano

 

 

intramurs-espAlhambra botellas