Urban interventions, Projects

Rubén González Calzada

La ciutat es transforma de manera quotidiana tant en les arquitectures com en l’imaginari col·lectiu. Hi ha espais que són fruit del buit d’intervencions urbanístiques i són ignorats pels transeünts.

Pretenc trencar la quotidianitat entenent la ciutat com un espai de treball. D’eixa manera, tracte de manipular a través del color i la tipografia l’arquitectura dels espais i interactuar-hi, aportant un valor afegit al paisatge urbà i amb l’objectiu de generar una interacció social. El carrer és el lloc on les persones poden estar més en contacte amb la realitat.

En una societat guiada cap al consum, és imprescindible emprar l’art en eixos llocs per a convertir-los en plataformes per a la comunicació, per a tractar temes com la diversitat de gènere o aportar més visibilitat al col·lectiu LGTBI.

Pretenc establir un doble joc entre l’artista i el transeünt, que és convidat a reflexionar entorn de la idea que es planteja, tenint així l’oportunitat d’influir en el seu imaginari. El retrat i el mite de construïxen al voltant de l’obra, mentre que l’obra s’estén per a transformar l’estètica del paisatge de carrer.

Intervención_Rubén_gonzález_Calzada_Web

2018_10_26_(Foto: Estrella Jover)_Intervención_Rubén_gonzález_Calzada_Web

Rubén González Calzada

Estudis: 2017, màster en Producció Artística de la Universitat Politècnica de València; 2011, màster en Gestió Cultural de la Universitat Politècnica de València. Exposicions col·lectives: 2018, Open Studio. Segona beca de producció artística de l’Ajuntament de Torremolinos EmerGent. 2017 Inverso lo finito. Luoghi, non luoghi e scennari della contemporaneità, Bari (Itàlia). ?2016 INSITU. Festival Russafart, Plataforma per Russafa, València. Orriols. Registros gráficos, València. Exposicions individuals: 2017, Animaladas I, La Maison de Pouppée, Madrid. Beques: 2018, segona edició de la beca de producció artística EmerGent de l’Ajuntament de Torremolinos.

 

Related Projects
muralla-islamicaAMOR ATÒPIC – Perpetu